Oldal kiválasztása

Az első és legfontosabb dolog hogy, időben kezdjétek el a készülődést. Minden lány gondolatban már többször lejátszotta, hogy milyen is lesz a nagy nap, de ne feledkezzetek meg a vőlegényről sem. Beszélgessetek sokat, kérdezzétek meg hogy, Ő hogyan szeretné, mi az, ami már feszélyezné, jelöljétek ki a határokat. Tudjuk, jól hogy a lánykérés a pasik bulija, az esküvő a csajoké. Rátok fogja hagyni a szervezés nagy részét, ezen nem szabad fenn akadni, ennek az oka nagyrészt a szeretet, kis részt lustaság. A nagy igazság hogy el vannak kényeztetve: D de így szeretjük őket.

A lépéseket nagy vonalakban fogom leírni, hogy annak, akinek semmi ötlete sincs, honnan kezdje, legyen egy kis inspiráció:

Az első lépésként tisztázzátok, hogy nagyjából hány főt szeretnétek meghívni, ha ezt már tudjátok, akkor jöhet a helyszín kiválasztása. A helyszín adottságai és egyéni igények itt már el fogják dönteni a „kaja” kérdést és a pontos dátumot. Ezek után jöhet a fotós, videós, ceremóniamester, szertartásvezető, vőfély, zenekar, DJ, dekoros, cukrász.

Ezek a legelején a legnehezebb lépések, de ha ezen már túl lendültök, akkor jöhet a meghívó. Itt külön emelném ki a tanúk felkérését. Esküvői ruha és az öltöny kiválasztása mindenképp akkor történjen, mikor már megvan a helyszín, és nagyjából összeállt a dekoráció milyensége is. A helyszín adottságai nagyban tudják befolyásolni akár a ruha fazonját is.

Térjünk is rá a kedvenc pontomra. A ruha. Nem javasolt nagyon korán lefoglalni a ruhát, mert már annyi esküvői ruhaszalon, weboldal kínál szebbnél szebb ruhákat, hogy érdemes mindig megvárni a legfrissebb kollekciót, ne siessétek el. Az esküvői ruhaszalonokban persze azonnali lefoglalást javasolnak, de ne dőljetek be, lesz időtök! Fontos hogy legyetek tisztában a saját testalkatotokkal, mert akkor lesztek a legkiegyensúlyozottabbak, ha a ruha tökéletesen passzol, és megmutatja, amit meg kell, elrejti, amit el kell. Persze ezeket a szempontokat egy tollvonással simán át lehet húzni, azzal ha van egy adott fazonú ruha amiben hercegnőnek érzitek magatok akkor az minden szabályt felülír. Amikor állsz a ruhában a tükör előtt, és felkerül a fátyol (mert fel fog) meglátod magad és annyira boldog vagy, hogy legszívesebben sírnál, és nevetnél egyszerre, na, akkor van az, hogy foglald le/ vedd meg a ruhát, ne is gondolkodj tovább. Ez a te napod lesz, ne engedd, hogy bárki vagy bármi belerondítson. Végső simításként pedig a sminkes, fodrász, manikűrössel való egyeztetés. Azért ez legyen a legvégén, mert a sminkedet, hajadat meghatározhatja a ruha fazonja, a ruha színe, a dekoráció, és a helyszíni adottságok is. Élvezzétek a készülődést, mert minden perce csak a tiétek.