Oldal kiválasztása

Kövessétek Facebook oldalunkat a legfrissebb tartalmakért!

Mint tudjátok, imádom az esküvői ruhákat, nagyon szeretem az apró részleteket, a különböző árnyalatokat, formákat.  Amikor látok egy esküvői ruhát én nagyjából úgy festek, mint egy meós, és pásztázom a részletgazdagságot.

Úgy gondolom titeket is érdekel, miért olyan nagy a szórás az esküvői ruhák árai között. Magyarországon rengeteg szalon nyílt az elmúlt 5 évben, ha végig sétáltok a körúton, szó szerint minden kapualjban találtok egy ruhaszalont, választék az van bőven, de ezek a ruhák hogyan és miként kerülnek ide arról keveset lehet tudni.

Először is érdemes megemlíteni az Olasz ruhákat. Itt senkinek sem kell bemutatni a nagy márkákat. Nagy gondossággal elkészített minőségi anyagokból varrt ruhákról van szó. A tervezők figyelnek az arányokra, a cérna és a varrás minőségére, a díszítésre, ami nem lehet műanyag. A csipkére, ami a legfinomabb, legpuhább csipke, amit el tudsz képzelni. Ezeknek a ruháknak a megvételi ára 2500 EUR körül mozog, így azokban a szalonokban ahol fellelhetőek ezek a darabok, a bérlés 200 ezer forintnál kezdődik plusz kaució letételére is számítani kell. Ez nyilván visszajár, ha nem szakadt el, vagy nincs olyan folt a ruhán, amit nem lehet tisztítani.

Ezzel szemben ott van, a rengetek ’noname’ ruha a szalonokban, amiket töredék áron lehet megvásárolni, és bérelni. Amikkel a körúton találkoztok, és nem Olaszországból érkezik, azoknak a nagy százaléka Ukrajnából jön. Miért is tudják ezeket szinte töredék áron adni? Egyrészt, azért mert ukránjában olcsóbb a munkaerő. Az anyagok sok esetben rosszabb minőségűek, és láttam már olyan ruhát ahol csak össze volt filcelve az anyag. Ezek között is vannak jobb minőségűek ahol már jó minőségű anyagokat használtak, és az összeállítanál is figyeltek, hogy, ne csak addig tartson ki ruha, amíg ruhazsákba teszik. Itt nagyon sokféle színből és fazonból lehet választani, mert a választék óriási lett nálunk. Amennyiben ilyen ruhában gondolkodsz, mindig nézd meg a varrást, picit húzd meg az illesztéseknél és nézd, meg hogy mennyire tartja össze az anyagot, nézd meg hogy, a részletek, csipke, gyöngy, kristályok, hogyan lettek felrakva, ha azt látod, hogy ragasztották akkor fuss! A nagy napon minden királylány megérdemli, hogy ne potyogjanak róla a műanyag díszek, ne engedjen el a ruha varrása tánc közben, és egy teljesen műanyag merev ruhát sózzon rá valamelyik szalon. Elsőre sokszor szépnek tűnhetnek, de figyeljetek oda ezekre a részletekre, és akkor nem lesz baj.

Ki lehet fogni gyönyörű, szuper minőségű ruhákat, nem horror áron, ami pénztárcabarát is, és még jól is érzed magad benne, de ha a te álmod egy olasz ruha, akkor ne sajnáld rá a pénzt, a te esküvőd és te fogod később az unokáidnak mesélni. A lényeg, hogy te jól érezd magad benne, mert ez életed leszebb napja.

Legfrissebb bejegyzések