Oldal kiválasztása

Rólam

A kezdetek

2008-ban kezdődött minden, amikor egy jól menő budapesti esküvői ruhaszalonban kezdtem el dolgozni. Túl voltam az érettségin és egyszerűen ámulatba ejtettek a szebbnél szebb esküvői ruhák. Édesanyám akkor már ott dolgozott vezető varrónőként, így egyértelmű volt, hogy ott töltöm a nyári munkát. Ami számomra nem is volt munka, nem éreztem annak. Bejöttek a menyasszonyok az üzletbe, és legszívesebben azt mondtam volna mindenkinek, hogy „próbáld fel az összeset” több mint 100 ruha volt a szalonban, így ez kissé problémás lett volna. 😀

Itt tanultam meg, hogy milyen fazonok vannak, hogy ha egy menyasszony bejön, akkor az alkatának megfelelő fazont ajánljuk először, megnézzük a bőr tónusát, hogy milyen árnyalatú ruhában fog a legjobban ragyogni, és nem sózunk rá senkire semmit, mert egy rosszul megválasztott ruha tönkre tehet mindent egy esküvőn. Nekem nagyon tetszett ez a hozzáállás, mert valljuk be minden szalon profitorientált, de itt mégsem ez volt fókuszban, inkább az, hogy beszélgessünk a lányokkal, ismerjük meg, tudjuk meg mit szeretne, és ha ez megvan a ruha is meglesz, és a legtöbb esetben így is volt.

A legnagyobb sikerélményem az volt, amikor kint voltunk az esküvő kiállításon, és egy lány kétségbeesetten jött oda hozzám, hogy rengeteg ruhát megnézett felpróbált, de semmi sem tetszik neki, és már Ő érzi kellemetlenül magát, hogy semmiben nem érzi az igazi ’IGEN EZ AZ’ élményt. Mondtam neki semmi gond, közelítsük meg egy kicsit tudományosabban, a dolgot, ez a mondat emlékszem nagyon tetszett neki, el is kezdett mosolyogni. Megnéztem a haját, a bőrét, szeme színét, alkatát és egyértelmű volt, hogy homokóra alkata van, és ősz típusú tónusai, soroltam neki, milyen fazonokat nézzünk, és milyen színek fognak a legjobban állni neki. A menyasszony, szerette a rocker stílust, de mondta, hogy, az esküvőjén inkább a romantikus énjét szeretné hangsúlyozni, végül egy A vonalú organza ruhát találtunk neki, világos púder színben szatén masnival a derekán. Imádta, és tökéletesen állt rajta. Mikor a felkerült a fátyol, és látta az összképet, elpityeredett, persze én is. Ez volt az első ilyen élményem.Ekkor döntöttem el, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, és mindent megtanulni, amit csak lehet a témában.

Tanultam újságírást, és elvégeztem egy Design iskolát ahol a gyakorlati tapasztalataimat elmélyítettem és kibővítettem a tudásom. Hipp-hopp, el is tel 12 év és ez idő alatt rengeteg tudást, és tapasztalatot gyűjtöttem, amivel szeretnélek tovább segíteni téged itt, a blogon. Olvasd olyan szeretettel, mint, amilyen szeretettel írom őket. Amennyiben segítségre lenne, szükség írj bátran email-t, igyekszem rá válaszolni.