Barion Pixel
shinybride_logo_hinto1

Hogyan legyél szenzációs vőlegény?

Van néhány széles körben elterjedt tévhit az esküvőszervezéssel kapcsolatban – akár hiszed, akár nem, nem minden anyós olyan, mint Jane Fonda a Anyád napjában. Egy másik esküvői mítosz az, hogy a menyasszonyok sokkal többet törődnek az esküvőszervezéssel, mint a vőlegények, és végül ők viselik a munka terhét. A 2021-es felmérések szerint azonban a férfiak 32 százaléka egy életre szóló élménynek tekinti a nagy napot, míg a nőknek csak 27 százaléka mondja ezt. Különös ugye?

Valójában a férfiak sokat törődnek azzal, hogy az esküvő különleges és egyedi legyen. 44 százalékuk a speciális hobbik és érdeklődési körök beépítését tartja prioritásnak, több mint 40 százalékuk pedig a társadalmi, politikai és vallási meggyőződését és kulturális hátterét is szeretné ünnepelni. Ami az Instagram kedveléseket illeti, a férfiak 40 százaléka törődik azzal, hogy különleges napjuk Instagram-méltó legyen, míg a nők mindössze 37 százaléka.

De a haverok előtt szeretik azt hangoztatni, hogy ‘Ez az asszony napja’

Tehát kedves vőlegények, ezekkel a tanácsokkal a kezetekben magabiztosan haladhattok az esküvő tervezési folyamat során – jó kezekben vagytok.

Mit jelent aktív vőlegénynek lenni?

Hogyan legyél szenzációs vőlegény

A vőlegény kötelességei

A mai vőlegény más, mint a korábbi generációk-é” – mondja Annie Lee, a Daughter of Design fő tervezője. „Aktív résztvevői és jelen vannak” – A vőlegények ugyanannyira sok feladatot vállalhatnak, mint a menyasszonyok. A helyszín megválasztásától a vendéglista összeállításáig, a költségvetés megállapításáig, az ételek, a zene és a dekoráció kiválasztásáig – az esküvőszervezés első blikkre nem egy sétagalopp a vőlegények számára.

Esküvő előtti feladatok

Itt az ideje az esküvőszervezésnek. Íme, mit kell tennie a vőlegénynek, hogy a nagy nap tökéletes legyen.

Legyen egyenrangú partner a tervezési folyamatban

Szolgáltatók felkutatása és szerződtetése, helyszín keresése, öltözék rendelése, költségvetés kezelése, tervezési ötletek létrehozása, vendéglista kezelése, ülőhelytáblázat létrehozása stb.,

Kommunikáljon a családtagjaival

Az esküvőszervezés egyik legnehezebb része a sok különböző családtaggal való kommunikáció. A menyasszony a saját családja képviselőjeként kell fellépnie, míg a vőlegénynek az övé képviselőjeként.

Válassza ki öltözékét

Gondold át, mit szeretnél viselni a nagy napon, és mit szeretnél, hogy vőfélyeid, és a  tanud viseljenek. Mielőtt kiválasztanád az öltönyöd, gondold át az esküvőd és a helyszín általános stílusát, és ezek alapján határozd meg a számodra megfelelő öltözéket.

Vásároljon vőfély-ajándékokat

Fontos, hogy vegyél valamit életed legfontosabb férfiainak, hogy megköszönd nekik, hogy melletted voltak az esküvőd napján (és az azt megelőző napokon). Több tucat lehetőség áll rendelkezésre. Ez legyen a tervezés egyik legszórakoztatóbb feladata.

Jól jönne a segítség az esküvő tervezésben?

Az esküvő napja azt jelenti, hogy eljött az idő. Íme, mit kell tennie:

Hogyan legyél szenzációs vőlegény

Kezelje családtagjait

Ismételten, a „család és barátok” csapatának kapitányaként előfordulhat, hogy családjával együtt kell eloltania néhány tüzet az utolsó pillanatban. Az unokatestvéred lekéste a korai repülőútját? Vagy anyukád és nagynénéd összetűzésbe keveredett? Nem szeretné, ha az ehhez hasonló kisebb problémák a nap más részeire is átterjednének, ezért ha azonnali segítséget nyújt ezeknek a problémáknak az enyhítésében, a nap további része zökkenőmentes lesz. Nyilvánvalóan nem tud minden problémát megoldani, de felléphet közvetítőként, és kijátszhatja az „én esküvőm napja” kártyát, hogy távol tartsa a családi problémákat.

Érezd jól magad

Valószínűleg hónapokig tartó tervezés után végre itt a nap, fontos, hogy minden pillanatot átéljünk. Szánj időt arra, hogy igazán megcsodáld új házastársad, és hagyd, hogy elmerüljön az esküvőben, mivel rengeteg olyan ember veszi körül, akit szeret. Szánj egy percet arra, hogy elsétálj az őrülettől a fogadás alatt új házastársaddal, és éld át a pillanatot. Végül is az esküvőd csak egy nap az életedből, így akár élvezheted is!

Esküvő utáni feladatok

Bár az esküvőnek vége lehet, a feladataid még nem értek véget. Íme, mit kell tennie a vőlegénynek, miután a vendégek hazamentek.

Ne felejtse el a holmiját

Ha a helyszínen a vőlegény lakrészében vagy a szálloda lakosztályában készültél, mindenképpen vedd fel az ott hagyott tárgyakat, mielőtt elindulnál a nászutas lakosztályba. 

Ruházat visszaküldése

Ha bérelted a szmokingod vagy öltönyöd, gondoskodnod kell arról, hogy időben visszajuttasd az üzletbe, ahonnan kaptad. Valószínűleg van egy határidő, amikor a ruházati cikkeket vissza kell küldened, hogy elkerüld a díjfizetést.

Forrás: Brides.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is.
Facebook
Ezeket olvastad már?