Barion Pixel
shinybride_logo_hinto1

Hogyan válassz okosan használt esküvői ruhát?

A papírzsepi trükk

A Second Hand virágkorát éli, legyen szó ruháról, cipőről, parfümről, sminkről. Jó befektetés töredék áron hozzájutni a hőn áhított darabhoz, nincs ez másképp az esküvői ruhákkal sem. Sok esetben a használt esküvői ruha gyakorlatilag olyan mintha most jött volna a szalonból, hiába használta már valaki korábban, bár azonban az ellenkezőjére is tudunk példákat mondani nem keveset, a következő trükk segíteni fog neked a gyors választásban, és akár alku alapot is adhat.

Ha te is olyan menyasszony vagy aki elsősorban másodkézből szeretné megszerezni az esküvői ruhát, vagy ruhaszalonokban nem a legújabb kollekció után fog nyúlni akkor ez a tipp most neked szól.

Mi is az a papírzsepi trükk?

Az egyszerű papírzsebkendő teljesen fehér, tehát azt jelenti, hogy optic white, ha ilyen ruhát szeretnél, mindenképp vigyél magaddal papírzsepit, no nem ám csak azért hogy azzal itasd fel az örömkönnyeket, hanem azért, hogy csekkolni tudd a ruha valódi árnyalatát.

Az esküvői ruhaszalonokban a régebbi kollekciót teljesen külön választják az új kollekciótól, sokszor más helyiségben is vannak. Ilyen válogatott módszerrel, semmi különlegeset nem fogsz észrevenni a ruhák színén.

Azt viszont nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a régebbi kollekciós ruhákat már előtted valószínűleg többen hordták, amivel egyébként semmi baj nincs, ha árban megfelelően van besorolva. A fehér az a szín, ami szürkül, sajnos akár mit csinálnak vele, egy idő után a gyönyörű vakító fehérségét el fogja veszíteni akármilyen eljárással is legyen tisztítva. Tegyél a ruha mellé egy tiszta papírzsepit és azonnal fogod látni a valódi színét. Egy esküvői ruha 5-6 teljes tisztítást követően kezdi el szürkülni, ezzel már nagyjából be is tudod azonosítani mennyit lehetett használva előtted.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is.
Facebook
Ezeket olvastad már?